План курсу "Фотографуємо без помилок"

12 занять по 2-3 години, 2 рази на тиждень. Вартість навчання – 1500 грн.

I. Все про улюблений фотоапарат :)
Заняття 1
Введення у фотографію. Фотоаппарати, системи та будова. Дзеркальні та компакт камери. Плівка чи цифра. Вузький та середній формат. Обєктиви: призначення та застосування. Фокусна відстань, глибина різкозображаємого простору. Автофокус.
Заняття 2
Експозиція. Експонометрія. Витримка, діафрагма. Експопари. Експокоррекція. ISO. Коли помиляється автоматика. Баланс білого. Кольорова температура для різних джерел світла. Режими зйомки та їх застосування.
II. Як чотири виміри вмістити у площину :)
Заняття 3
 Побудова кадру. Композиція. Перспектива у кадрі, головні лінії та третини. Головне та другорядне у зображенні, акценти. Динаміка у кадрі. Цілісність і баланс композиції.
III. Таємниця фотографії – світло :)
Заняття 4
 Як навчитися писати світлом. Світло і тінь. Колір і монохром. Тон у фотографії. Контраст і яскравість. Кольорові плями та тональні переходи. Рефлекси.
Заняття 5
Джерела світла. Природнє і штучне світло. Імпульсні спалахи. Різновиди та застосування. Поєднання різних джерел світла. Схеми світла для різних видів зйомки. Відмінності світла у різний період доби. Нічна зйомка і її особливості.
IV. Вчимося фотографувати цікаво :)
Заняття 6
Пейзажна фотографія. Лаконічність та художність зображення. Поетика пейзажу. Пори року. Зйомка архітектури, як різновиду міського пейзажу. Панорами.
Заняття 7
Репортажна фотографія. Подія у кадрі. Реакція та передбачення подій.  Ключовий момент. Відповідальність за відображення подій. Жанрова фотографія. Весільна фотографія, як різновид репортажу.
Заняття 8
Практичне заняття. Зйомка на пленері.
Заняття 9
Портретна фотографія. Зйомка людей в студії та в природніх умовах. Природнє, штучне освітлення. Настрій портрету, емоційне забарвлення. Високий та низький ключ. Плановість портрету. Елементи у кадрі. Характер.
Заняття 10
Практичне заняття. Зйомка в студії.
V. Від темної кімнати до світлої :)
Заняття 11
Обробка фотографій. RAW чи  JPG. Конвертори. Фотошоп. Основні інструменти та прийоми. Плагіни. Кадрування, трансформування, додаткова різкість. Методи і правильний перевод  у ч/б зображення. Ретуш технічна та художня.
VI. Впевнено у майбутнє :)
Заняття 12
Невеличкий екзамен з представлення власного проекту. Вручення сертифікатів.

Веде курси – Едуард Хитрий, професійний фотограф з досвідом викладання, який спеціалізується на студійній, портретній, весільній зйомці.
Обов’язково будуть цікаві домашні завдання, викладання тем з прикладами і досконалим розбором фотографій викладача, уважний і професійний розбір фоторобіт учнів, відповіді на усі питання, зустрічі з цікавими людьми, додаткові бонуси і багато іншого!:)

Комментариев нет:

Отправить комментарий